Moeilijke Quizvragen

1559 resultaten

Deze voetballer werd geboren in Argentië en overleed ergens boven de Noordzee begin 2019. Het gaat hier over de voetballer Emiliano Sala, die getransfereerd werd van een Franse club naar een Engelse. Onze vraag, van Welke Franse club werd Sala getransfereerd, naar het Engelse Cardiff City?

Goed zo !

Nederland bezit een wereldwonder van de moderne tijd.

Na de zware overstromingen van 1953 in België en Nederland, begonnen de Nederlanders met het bouwen van een reeks immense dijken. Deze ongelooflijke prestatie van de mens tegen de natuur werd uitgeroepen tot een wereldwonder van de moderne tijd. Onder welk naam staan deze werken in de geschiedenis van Nederland?

Goed zo !

In welk sprookje, uit de sprookjes van "Moeder de gans", speelt de Markies van Carabas een hoofdrol?

Goed zo !

Schrijf voor ons onderstaand woord uit in het Navo-spellingsalfabet.

DUVEL

Goed zo !

Deze medische term staat voor de zucht naar het consumeren van niet-eetbare dingen, zoals aarde, haar, steentjes, munten of verfschilfers die van houtwerk worden gepeuterd. De patiënten vertonen geen afkeer van gewoon voedsel. De naam komt van de Latijnse naam voor ekster, een vogel die ook bijna alles eet.

Goed zo !

Wat is de hoofdstad van dit land?

Goed zo !

Als slimste mens ooit hebben we een Amerikaans wonderkind. Hij leefde van 1898 tot 1944, nog voor de IQ-test bestond, maar zijn IQ wordt geschat tussen 250 en 300. Op 11-jarige leeftijd ging hij naar Harvard, en op 20-jarige leeftijd sprak hij 40 talen vloeiend, maar zijn grote liefde en interesse lag in de mathematica.

Goed zo !

Iedereen weet welke letters er op de Ijzertoren staan: AVV-VVK. Maar welk 3-letterwoord staat er op de poort voor de Ijzertoren?

Goed zo !

Twintig mensen zijn om het leven gekomen bij de schietpartij in een winkelcentrum van Walmart in augustus 2019. In welke stad in Texas aan de grens met Mexico vond deze aanslag plaats?

Goed zo !

We zijn op zoek naar de titel van het 20ste album van Lucky Luke. Het is tevens de naam van een legendarische revolverheld uit het Wilde Westen, die in de strips van Lucky Luke wordt neergezet als verwend, opvliegend klein mannetje.

Goed zo !

Eind februari 2017 maakte NASA bekend dat er 7 exoplaneten waren aangetroffen rond de dwergster TRAPPIST-1. TRAPPIST is de naam van de gebruikte telescoop in Chili, met een duidelijke knipoog naar België. Het is namelijk een Belgische astronoom die samen met zijn team de planeten ontdekte. Wat is zijn naam?

Goed zo !

We zoeken het deel van de entrecote dat het dichtst bij de nek ligt, de tussenrib en dunne lende bevinden zich meer naar achter in het rund.

Goed zo !

Op de vlag van Israël staat centraal een symbool dat ooit de tempel in Jeruzalem zou hebben gesierd. Met de Bijbelse koning, waarnaar het symbool vernoemd werd, is echter nooit een verband aangetoond. Graag de naam van dit symbool.

Goed zo !

Hoe heet het deel van een korenhalm dat boven het maaiveld blijft uitsteken, nadat bij de oogst de bovenkanten van de planten handmatig met een sikkel of machinaal door een maaidorser zijn verwijderd? In de herfst worden ze omgeploegd als grondverbeteraar.

Goed zo !

We zoeken de naam van een herderhondenras uit Schotland. Samson is de bekendste in zijn soort. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Samson geen bobtail.

Goed zo !

In het Noordwesten van India ligt de provincie Punjab. 39% van de bevolking is hindoe, 55% is aanhanger van een andere religie. Hoe noemen we de aanhangers van deze religie?

Goed zo !

Welke Roemeense Belg won in 2016 goud op de paralympische spelen in het tafeltennis in klasse 11 voor atleten met een verstandelijke handicap?

Goed zo !

Deze acteur maakte in 1973 zijn James Bond-debuut in 'Live and let die' en gaf na 1985 de fakkel door aan Timothy Dalton. Geef voor- en achternaam.

Goed zo !

We zoeken een Amerikaans ijsmerk, opgericht in 1961, opgericht door Reuben Mattus en onderdeel van het moederbedrijf General Mills. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de naam niet Europees, het zijn gewoon twee bedachte woorden zodat het er voor Amerikanen Europees uitzag. In de reclamewereld is dit bekend onder de naam "foreign branding".

Goed zo !

We zoeken de 3-letterige naam van een kleine, bleekgroene appel, die bij het rijper worden geelgroen kleurt, met oranjerode blos en strepen. In de volledige naam staat er na die 3 letters ook nog Orange Pippin.

Goed zo !

Walter Capiau kon als geen ander kinderen de dag van hun leven laten beleven. Naast een optreden met een blokfluit, was ook het opzeggen van een gedicht of het zingen van een lied mogelijk in het tv programma De Kinderacademie. Wie had op 9 jarige leeftijd een eerste grote doorbraak met het zingen van de cover van het nummer Ben (Michael Jackson)?

Goed zo !

Welke functie hebben de personages Jon Arryn, Eddard Stark, Tyrion Lannister en Tywin Lannister gemeen?

Goed zo !

We zijn op zoek naar de Vlaanderens oudste klassieker. Op 5 april 2017 vertrekt deze wedstrijd uitzonderlijk vanuit Mol om het afscheid te vieren van Tom Boonen.

Goed zo !

We zoeken 1 van de oudste gitaarbouwers. De semi-akoestische gitaren werden beroemd door The Beatles in de jaren zestig van de 20e eeuw. Hun basgitaren maakten hun opmars in de rockmuziek uit de jaren zeventig. Het bedrijf werd oorspronkelijk opgericht onder de naam Electro String Instrument Corporation in 1931. Het bedrijf wilde "Hawaïaanse" gitaren gaan verkopen die waren ontworpen door George Beauchamp.

Goed zo !

Ik trek een vette streep onder mijn verleden van bescheiden slagerszoon in de provinciestad Sint-Niklaas. Bescheiden mag dan vooral naar mijn afkomst verwijzen. Klantvriendelijke nederigheid was voor mijn moeder immers een deugd die slechts vanachter de toog beoefend werd. Haar echte leven bestond uit exuberantie en bravoure die op de planken van het amateurtoneel thuis hoorden, tot ze door een beroerte afasie kreeg. Welk boek zoeken we?

Goed zo !