Moeilijke quizvragen eten en drinken

83 resultaten

Het is het bekendste gerecht van de Zuid-Franse stad Nîmes, waar het voor het eerst gemaakt werd door chef Durand rond 1830. Het vlees van de kabeljauw wordt gepocheerd in melk en nadien opgewerkt met olijfolie tot een sneeuwwitte en romige puree, die zowel koud als warm, soms met een schijfje truffel, geserveerd wordt. Wat is de Franse benaming van dit gerecht?

Goed zo !

Dit Frans geitenkaasje komt uit het departement Cher. Het heeft een cilindrische vorm met een diameter en hoogte van 5 cm. De kaas is genoemd naar een piepklein dorpje van amper 200 inwoners, gelegen op 4 km van Sancerre. De smaak past dan ook perfect bij een lekker glaasje Sancerre wijn. Wat is de naam van deze culinaire lekkernij?

Goed zo !

De bekendere naam voor Coffea canephora, een koffieboon die van oorsprong uit het middelgebergte van Afrika rondom de evenaar komt, tussen 10° Noorder- en Zuiderbreedte, van de Westkust tot Oeganda. In tegenstelling tot de arabica-boon is de gezochte boon minder vatbaar voor plantenziekten. Welke koffieboon zoeken we?

Goed zo !

We zoeken een Amerikaans ijsmerk, opgericht in 1961, opgericht door Reuben Mattus en onderdeel van het moederbedrijf General Mills. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de naam niet Europees, het zijn gewoon twee bedachte woorden zodat het er voor Amerikanen Europees uitzag. In de reclamewereld is dit bekend onder de naam "foreign branding".

Goed zo !

We zoeken de 3-letterige naam van een kleine, bleekgroene appel, die bij het rijper worden geelgroen kleurt, met oranjerode blos en strepen. In de volledige naam staat er na die 3 letters ook nog Orange Pippin.

Goed zo !

Brouwerij De Halve Maan is producent van onder meer Straffe Hendrik. Wat is echter het best verkochte bier van de brouwerij?

Goed zo !

We zoeken een techniek waarbij men grote stukken vlees of gevogelte, op een bed van groenten en kruiden bij een temperatuur tussen de 140 en 160 ºC braad. Hete geklaarde boter wordt ruimschoots over het vlees uitgegoten, waarna een langdurig garingsproces in de oven volgt.

Goed zo !

Brouwerij Bockor uit Bellegem wordt al vier generaties gerund door de familie Vander Ghinste. Het bedrijf ging telkens over op de oudste zoon en, opmerkelijk, die heeft ook al vier generaties dezelfde voornaam. Voor de naam van hun ‘traditional blond’, het uithangbord van de brouwerij, gingen ze het bij Bockor dan ook niet niet te ver zoeken: hij werd namelijk genoemd naar die voornaam. Hoe het dit biertje dan wel?

Goed zo !

Hoe heet deze stevige Italiaanse cocktail waarvoor u het volgende dient te mengen: gelijke delen gin, rode vermouth en het bittere Campari over enkele ijsblokjes en als garnering een sinaasappelschil?

Goed zo !

Welk product zoeken wij als u van ons de volgende benamingen krijgt: kiddi, sushi, sport, elite, gourmet, Kingsize, royal & light?

Goed zo !

We kennen Sergio Herman allemaal van het restaurant “The Jane” in Antwerpen of van “pure c” in het Nederlandse Cadzand-Bad. Beide hebben ze momenteel 2 Michelin sterren. Hoe heet echter de frituurketen die Sergio samen met 2 zakenpartners opende in 2016, waarvan 1 filiaal in het stadscentrum van Antwerpen? Op 1 maart opende hij trouwens zijn 6 de vestiging in Brussel.

Goed zo !

We zoeken een van oorsprong Zwitserse kaas die echter ook in Frankrijk en Duitsland wordt geproduceerd. Kenmerkend zijn de ogen in de kaas waardoor we ook wel spreken over gatenkaas. Wat is echter de officiële naam van deze kaassoort?

Goed zo !

De Westvleteren trappisten kent iedereen maar in welke abdij wordt het goedje gebrouwen?

Goed zo !

In Toscane wordt de Chianti wijn gebrouwen. Deze wordt voor 80 tot 100% van 1 soort druif gemaakt. Welke?

Goed zo !

Hoe heet de kooktechniek waarbij aan een warme vloeistof klontjes boter worden toegevoegd en met een garde geroerd, om zo de saus te binden en een vollere smaak te geven?

Goed zo !