Moeilijke quizvragen eten en drinken

152 resultaten

Deze vrucht staat symbool voor vruchtbaarheid vanwege de vele zaden, maar ook voor de dood vanwege de rode kleur van het binnenste van de vrucht. Wat is de naam van deze vrucht?

Goed zo !

Een aperitiefje op het San Marco plein in Venetië, terwijl je op je smartphone een boek van 300 pagina's kan uitlezen op een uurtje. Wat is de naam van zowel de app waarmee dat mogelijk is, als de typische aperitief in Venetië, bestaande uit een likeur (liefst aperol), bronwater en prosecco of wijn, af te werken met een schijfje citrus of een olijfje.

Goed zo !

Net als de Spaanse tapas en Italiaanse antipasto, heeft de mediterrane keuken ook een naam voor kleine gerechtjes die tussendoor als aperitiefhapje of als voorgerecht gegeten worden. Enkele klassiekers zijn dolmades, falafel, hummus, taboulé en tzatziki. We zoeken de naam voor deze verzameling van hapjes?

Goed zo !

Welke vrucht vind je terug in cocktails als Pornstar Martini en Batida de Maracuja? We tonen u enkele van de ruim 200 soorten van deze vrucht.

Goed zo !

U bestelde misschien net een portie gemengd of misschien een soep die werd klaar gemaakt met groentenbouillon omdat u mee doet aan 40 dagen zonder vlees. Vegetariër, veganist of flexitariër. Wat is de naam voor de mensen die geen vlees eten, maar wel vis, ei en zuivel?

Goed zo !

Ook deze dieprode bessen met het formaat van een rozijn en een smaakt dat lijkt op iets tussen een cranberry en een kers staan ook in het lijstje van superfoods. De besjes worden gewoon of gedroogd geconsumeerd, maar meestal worden ze verwerkt in vruchtensap, smoothies of thee. Wat is de naam van deze bessen?

Goed zo !

Triple sec, limoen en cranberry sap. Even shaken en uitschenken in een martiniglas. Misschien wel de meest bekende en meest bestelde cocktail is de modieuze Cosmopolitan. We zijn echter 1 belangrijk ingrediënt vergeten... Welk?

Goed zo !

Het is het bekendste gerecht van de Zuid-Franse stad Nîmes, waar het voor het eerst gemaakt werd door chef Durand rond 1830. Het vlees van de kabeljauw wordt gepocheerd in melk en nadien opgewerkt met olijfolie tot een sneeuwwitte en romige puree, die zowel koud als warm, soms met een schijfje truffel, geserveerd wordt. Wat is de Franse benaming van dit gerecht?

Goed zo !

Dit Frans geitenkaasje komt uit het departement Cher. Het heeft een cilindrische vorm met een diameter en hoogte van 5 cm. De kaas is genoemd naar een piepklein dorpje van amper 200 inwoners, gelegen op 4 km van Sancerre. De smaak past dan ook perfect bij een lekker glaasje Sancerre wijn. Wat is de naam van deze culinaire lekkernij?

Goed zo !

Hoe heet dit toestel, uitgevonden door de Belg Victor Simon in 1898, dat gebruikt wordt om te malen en pureren? (we zoeken niet het woord roerzeef)

Goed zo !

Het Italiaanse spek dat we zoeken is afkomstig van de varkensbuik, dat ongeveer gedurende 3 maanden aan de lucht gedroogd is. Het wordt gekruid met zout, peper en andere kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Het wordt rauw geserveerd als een voorgerecht, of wordt om ander voedsel heen gewikkeld. Meestal wordt het echter uitgebakken als begeleiding van andere ingrediënten. Het is ook één van de basisingrediënten van de klassieke carbonara. Onder welke naam kennen we dit beter?

Goed zo !

Welke cocktail bestaat uit ijsblokjes, tabasco, verse limoen, selderijzout, vodka, tomatensap, verse zwarte peper, worchestershire saus en een stengel bleekselderij?

Goed zo !

Een biervraagje. We zijn op zoek naar een een donker Belgisch bier van hoge gisting (10,5°) gebrouwen door Brouwerij Van Steenberge te Ertvelde. In 1998 bekroonde het American Tasting Institute het bier tot beste bier ter wereld. Kenmerkend is het witte ondoorzichtige flesje. Welk biermerk zoeken we?

Goed zo !

Auguste Escoffier bedacht, ter ere van de gelijknamige opera, het originele recept voor de 'Dame Blanche'. Centraal daarin figureerde de witte variant van een bepaalde vrucht. Welke vrucht?

Goed zo !

Opgericht in 1815 door de broers Donald en Alexander Johnston is dit één van de beroemde Islay-whisky's. Het blijkt ook de enige te zijn die het Koninklijk Zegel van de 'Prince of Wales' mag dragen, naar verluidt omdat de prins nogal tuk is of was op de 15 jaar oude botteling. Erg bekend onder liefhebbers zijn daarnaast de 10-jarige botteling en de zeer gesmaakte 'Quarter cask'. Graag de naam van deze betrekkelijk turfige whisky?

Goed zo !