Moeilijke quizvragen eten en drinken

83 resultaten

Bij de Aldi kan u ook abdijbier kopen. Het bier dat al in verschillende brouwerijen in opdracht werd gebrouwen haalde zijn naam bij een abdij in Heverlee, waarmee ze een exclusiviteitscontract hebben. Hoe heet dit bier?

Goed zo !

We zijn op zoek naar de naam van de multinational die de volgende drankjes produceert: Chaudfontaine, Minute Maid, Aquarius en Monster? Een indrukwekkend lijstje van merken, en dan hebben we het bekendste product nog niets eens vermeld.

Goed zo !

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing heeft samen met de visserijsector een schaaldier uitgeroepen tot vis van het jaar 2022. Geen vis dus als opvolger voor de rog. Welke soort mag zich 'vis' van het jaar noemen?

Goed zo !

Van een komiek die soms op Canvas te zien is, naar een vraag over de oorlog, het is een logische stap! Wat is een andere naam voor mosterdgas? De naam verwijst naar een Vlaamse stad waar het gas tijdens de eerste wereldoorlog werd gebruikt. Een lokaal restaurant verwerkte ooit naar eigen zeggen onbewust een verwijzing naar de term in zijn naam. Het restaurant is ondertussen failliet.

Goed zo !

We beginnen de derde ronde in de brouwerij, meer bepaald in een Belgische brouwerij die lambiek produceert.. Wil je er op bezoek gaan, dan moet je in Vlezenbeek, een deelgemeente van Sint-Pieters- Leeuw zijn. De brouwerij is vooral bekend van zijn fruitbieren. Per jaar brouwen ze maar liefst 60 000 hectoliter van hun basisbier waarna daar fruitsappen worden aan toegevoegd. Wat is de naam van die brouwerij? Wie al eens graag kriek drinkt, mag hier niet in de fout gaan.

Goed zo !

De vrucht ziet eruit als een druif met een zeer bobbelige, onregelmatige dikke schil. Ze is zoet van smaak en valt uiteen in kleine partjes. Geef de naam van deze vrucht die een kruising is van druif en mandarijn.

Goed zo !

Deze zoete lekkernij is te vergelijken met crème brûlée of crème Catalana. Traditiegetrouw worden ze warm gegeten met kaneel en poedersuiker en een espresso. Hun karakteristieke kleurschakering krijgen ze door het bakken in de oven op een hoge temperatuur. Welke lekkernij zien we hier afgebeeld?

Goed zo !

De bevallige jongedames op de foto zijn Raissa en Joyce De Haas. Toen de gin-tonichype zijn hoogtepunt bereikte vonden ze dat er te weinig inventieve tonics op de markt waren, dus besloten ze er zelf te lanceren. De 2 kregen bijval van Richard Branson en wonnen de Virgin StartUp Foodpreneur Festival, waardoor de wereld openging. Inmiddels hebben ze de voorbije jaren verschillende awards gewonnen. Aanvankelijk werden hun drankjes geserveerd in dure hotels en hippe bars in Londen, maar inmiddels zijn ze ook verkrijgbaar in NL, B, Ierland, Zwitserland, Australië en de VS. Momenteel zijn er 9 verschillende tonics te verkrijgen waaronder een mix van komkommer en watermeloen. Veelal neemt men enkel de tweeledige naam in de mond, maar wat is de volledige drieledige merknaam? Het feit dat ze Nederlandse roots hebben en tweelingen zijn kan een handje helpen, alsook als je ooit naar ex on the beach gekeken hebt of iets afweet van touwtjespringen.

Goed zo !

Het is een cocktail o.b.v. gin, kersenlikeur en limoen. Hij werd voor het eerst gemaakt door een barman in het Raffles Hotel in de stad die ook in de naam van de cocktail zit. Er werd tevens een horrorfilm gemaakt in 1990 die dezelfde naam draagt als de cocktail. Wie weet hebben Donald Trump en Kim Jong-un er wel eentje gedronken tijdens hun ontmoeting in deze stad. Over welke stad hebben we het hier?

Goed zo !

We zoeken een typisch Portugees gegrild kipgerecht. De marinade voor de kip wordt in hoofdzaak gemaakt van een variant van de chilipepersoort Capsicum Frutescens. Deze peper werd door Portugese zeevaarders vanuit Amerika, via Afrika ,naar Portugal gebracht. De naam van deze peper is Swahili voor rode duivel. De Zuid-Afrikaanse restaurantketen Nando’s is gespecialiseerd in dit gerecht, heeft inmiddels in meer dan 30 landen vestigingen en verkoopt wereldwijd sauzen o.b.v. deze peper. Wat is de naam van deze peper of het kipgerecht?

Goed zo !

We zoeken een nationaal gerecht van Zwitserland dat bestaat uit geraspte aardappel die meestal in een ronde koekvorm wordt gebakken. Wat is de naam?

Goed zo !

Wat is de naam van dit koekje?

Goed zo !

We zoeken het enige trappistenbier dat buiten Europa gebrouwen wordt, nl. in de Saint Joseph’s Abbey in de Verenigde Staten. Tot 2013 overleefden de monniken aldaar van confituur en marmelades, maar in de zoektocht naar nieuwe inkomsten brachten ze een bezoek aan enkele Belgische trappistenbroeders, en ontwikkelden ze hun eigen trappist. Wat is de naam van deze trappist?

Goed zo !

Een kooktechniek die wordt toegepast bij de bereiding van verschillende gerechten is het roeren van een crème tot voor het kookpunt. De bedoeling is om bepaalde smaak- en structuureigenschappen te behouden, die bij het koken verloren zouden gaan. Over welke kooktechniek hebben we het?

Goed zo !

De naam die aan de snack wordt gegeven duidde van oorsprong gezouten afval van de kabeljauwvangst aan en was in de negentiende eeuw een belangrijk bestanddeel van het Nederlandse volksvoedsel. De snack die we zoeken bestaat nu uit stukken gesneden witvis die in een beslag worden gedompeld en gefrituurd. Geef de naam.

Goed zo !