Gemiddelde quizvragen sport

774 resultaten

Hoe noemt men de tak van de motorsport waarbij een aantal 'non-stops' met zo weinig mogelijk fouten binnen een vastgestelde tijd moeten afgelegd worden?

Goed zo !

Op 14 februari 2013 werd deze Oscar Pistorius gearresteerd na het neerschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Maar wat is de bijnaam van deze snelste man zonder benen?

Goed zo !

Uppercut, break, counter zijn termen uit de bokswereld; backstop, no-hitter en homerun zijn termen uit het honkbal; maar bij welke sport horen de termen: floater, steek en pancake?

Goed zo !

Om onze mannelijke volgers te plezieren ziet u hier een foto van een Nederlands sprintster. In een vorig leven ook een begenadigd meerkampster. Haar grootste succes behaalde zij op de wereldkampioenschappen in Peking in 2015 waar zij naast zilver op de 100m ook goud behaalde op de 200m. Wie is dit?

Goed zo !

Van 1999 tem 2005 “won” hij maar liefst 7 keer de tour de France. In 2012 werden deze overwinningen namelijk afgenomen wegens het alom gekende dopingverhaal. Maar weten jullie nog voor welke ploeg Lance Armstrong reed bij zijn eerste “winst” van de Tour de France?

Goed zo !

Deze jongedame is de eerste Belgische badmintonster die zich kon plaatsen voor de Olympische Spelen 2012, samen met haar broer Yuhan hoopt ze ook deze zomer in Rio de Belgische kleuren te kunnen verdedigen. Wie zoeken we, naam en voornaam graag?

Goed zo !

Welke Braziliaanse voetballer wordt volgens voetbalkenners aanzien als één van de beste Braziliaanse voetballers. Bij zijn geboorte bleek dat zijn rechterbeen naar buiten gedraaid stond en dat zijn linkerbeen 6 cm korter was. Desondanks, of misschien net dankzij deze handicap groeide hij uit tot een zeer technische voetballer en één van de grootste dribbelaars. Zijn grootste prestatie was het winnen van de wereldbeker in Chili 1962. Tip: hij werd in de Belgische film buitenspel ook ten tonele gebracht.

Goed zo !

Op 30 oktober 2010 speelde deze voetballer zijn 350ste competitiewedstrijd in 1ste klasse, ondanks zijn 1m78 en 62kg werd hij door vriend en vijand geroemd voor zijn onverzettelijke speelstijl. In de Belgische eerste klasse speelde hij onder andere voor KV Mechelen, Verbroedering Geel maar vooral gedurende 12 seizoenen voor Westerlo. Wie is deze middenvelder?

Goed zo !

Eddy Merckx won vele mooie koersen waaronder meerdere keren de Ronde van Frankrijk. Maar in welk jaar won Merckx zijn eerste tour?

Goed zo !

Vital Borkelmans was een snelle linkerflankverdediger die ook op het middenveld kon worden uitgespeeld. Door zijn snelheid en aanvallende rushes kreeg hij tijdens zijn loopbaan als voetballer een bijnaam. Wat was zijn bijnaam?

Goed zo !

Van welke voetbalploeg is dit het embleem?

Goed zo !

We zoeken de naam van deze Belgische atlete, die zich toelegt op de (middel)lange afstand en het veldlopen. Zij veroverde twee Belgische (2015 en 2016) en één Europese (2015) titel.

Goed zo !

In 2015 ruilden den Belgian Bullets hun oude bobslee in voor een nieuwe voor hun eerste Wereldbeker-manche van het seizoen, in Altenberg. Hoe heet de oude en de nieuwe bobslee van de Belgian Bullets?

Goed zo !

De Ronde van Vlaanderen is in 2016 zowel bij de mannen als bij de vrouwen gewonnen in een regenboogtrui. Bij de mannen was dit Peter Sagan. Wie won bij de vrouwen?

Goed zo !

Deze voormalige atleet uit de Verenigde Staten, vergaarde eeuwige roem bij de Olympische Spelen van 1968 met een voor die tijd onvoorstelbare vertesprong van 8,90 m. Het record bleef staan tot 1991, toen Mike Powell een afstand realiseerde van 8,95 bij de wereldkampioenschappen in Tokio. Wie sprong er de geschiedenis in met zijn 8,90 meter?

Goed zo !