Gemiddelde quizvragen sport

774 resultaten

Deze extravagante doelman van Paraguay liet op het WK 2014 enkele flaters optekenen. Hij staat ook bekend om graag een strafschop of vrije trap te nemen. Welke doelman zoeken we?

Goed zo !

Wie won in januari 2015 de Austrilian Open in het tennis bij de mannen?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een Amerikaans schaakgrootmeester. Hij is geboren in 1943 en was wereldkampioen van 1972 t.e.m. 1975. Voor Kasparov was hij de aller grootste. Wat is zijn naam?

Goed zo !

We zien hier Mark Cavendish en zijn vriendin Peta Todd. Wat is de naam van hun dochtertje geboren in 2012?

Goed zo !

We zoeken deze Belgische eventing ruitster. Nadat ze reeds jong gestart was met de paardensport, kwam haar doorbraak er in 1992. Ze nam deel aan de Olympische Spelen in Barcelona en haalde er individueel en in team respectievelijk de achtste en de vierde plaats. Ze nam reeds deel aan 5 Olympische Spelen. In 2005 stond ze als beste vrouw vijfde en in 2007 tweede op de Wereldranglijst Eventing. In België staat ze aan de top: tussen 1998 en 2010 werd ze zesmaal Belgisch kampioen. Geef de naam van deze dame.

Goed zo !

Wat is de naam van deze Amerikaanse atleet, die vier gouden medailles won bij de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn? Adolf Hitler was hier helemaal niet tevreden mee.

Goed zo !

We zoeken deze voormalig Belgische turner uit Kessel-Lo. Zijn favoriete toestel was het paard met bogen. In 2007 maakte hij zijn debuut bij de senioren. In 2016 zette hij een punt achter zijn carrière om zich toe te spitsen op een job in de verpleegkunde. Welke turner zoeken we?

Goed zo !

De dame die we zoeken is een Belgische hordeloopster. Ze is op dit onderdeel tienvoudig Belgisch kampioene, in het bezit van het nationale record op de 60 m horden en veroverde in 2009 op ditzelfde onderdeel de Europese indoortitel. Graag de naam van deze lichtvoetige dame?

Goed zo !

Deze Belgische voetballer speelde in België voor onder meer KV Mechelen en RSC Anderlecht. Tussen 1988 en 1994 kwam hij ook 37 keer uit voor de Rode Duivels. Wat is zijn naam?

Goed zo !

In 2014 won Duitsland het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Wie scoorde de winnende goal tegen Argentinië?

Goed zo !

Hoe noemen we de traptechniek waarbij een voetballer de bal achter het steunbeen trapt?

Goed zo !

In 2012 eindigde zij op de Olympische Spelen als twaalfde op de zevenkamp, een jaar later gevolgd door een derde plaats op de wereldkampioenschappen, de eerste Nederlandse vrouw die op een senioren-WK een medaille veroverde. Wat is de naam van deze Nederlandse atlete?

Goed zo !

We zien hier een bergpas in de Italiaanse Alpen. De bergpas is vooral bekend vanwege wieleretappes in de Ronde van Italië. Het is een van de zwaarste beklimmingen tijdens de ronde van Italië vanwege de lengte en het hoogteverschil. Wat is de naam van deze bergpas?

Goed zo !

In juni 2016 verloren we bokslegende Muhammed Ali. Hij was een Amerikaanse bokser bijgenaamd The Greatest en Louisville Lip. Maar weet je ook zijn echte naam?

Goed zo !

Op 4 juni 2016 verlengde Delfine Persoon haar BC-wereldtitel bij de lichtgewichten tegen haar Dominicaanse uitdaagster Christina Linardatou, die tot dan toe ongeslagen was. Was is de bijnaam van deze Dominicaanse?

Goed zo !