Quizvragen aardrijkskunde

731 resultaten

Wat is de naam van dit natuurfenomeen in Noorwegen dat enorm populair is om er een foto op te nemen?

Goed zo !

We zoeken een stad in het uiterste oosten van Rusland, aan de Japanse Zee. Ze is gesticht op 2 juli 1860 en vormt het eindpunt van de trans-Siberische spoorlijn. Welke stad zoeken we?

Goed zo !

Wat is de naam van de onderste laag van de dampkring en bevat ongeveer 80% van de totale massa aan lucht?

Goed zo !

Wat is de naam van de Belgische landstreek in Wallonië die zich uitstrekt over de provincies Namen, Luik, Henegouwen en een klein stukje van de provincie Luxemburg, met hoofdplaats Ciney in Namen?

Goed zo !

De stad die we zoeken staat op de werelderfgoed lijst van Unesco en is één belangrijke toeristische attractie die jaarlijks zo'n 2,5 miljoen bezoekers trekt. Welke stad werd in 79 na christus bedekt door as als gevolg van een uitbarsting van de Vesuvius en is daardoor een van de best bewaarde Romeinse steden?

Goed zo !

Slantsjev Brjag of Sunny Beach is dde laatste jaren is de populariteit van de badplaats enorm gestegen. De badplaats is vooral geliefd onder jongeren vanwege het relatief goedkope drinken, eten en uitgaan. In welk land, aan de Zwarte zee, ligt deze badplaats?

Goed zo !

Wat is de Latijnse naam die de Romeinen gaven aan een gebied in het hedendaagse Schotland ten noorden van hun provincie Britannia? Dit lag dus voorbij de grenzen van het Romeinse Rijk. Vandaag wordt de naam voornamelijk gebruikt als een romantische of poëtische naam voor Schotland in zijn geheel.

Goed zo !

Van welk land zien we hier de vlag?

Goed zo !

Dit eiland is ongeveer 5 km² groot. Het eiland heeft geen vliegveld of haven en is alleen bereikbaar per schip via de rede van Bounty Bay. Het eiland wordt wel beschouwd als één van de meest afgelegen plaatsen ter wereld. Wat is de naam van dit eiland die Tom Waes in 2013 bezocht?

Goed zo !

Boedapest werd in 1873 gevormd door het samenvoegen van Boeda en Óbuda op de westelijke oever van de rivier met Pest op de oostelijke oever. Welke rivier ligt hier in het midden?

Goed zo !

De binnenstad van Amsterdam bevindt zich ten zuiden van het IJ. Dit is een rivier dat vroeger een zeearm was. Amsterdam ligt ook aan de monding van een rivier. Welke rivier zoeken we?

Goed zo !

Welke wollen stof werd vernoemd naar een rivier in het zuidoosten van Schotland?

Goed zo !

Wat is de naam van dit nationaal park voor het grootste deel gelegen in Wyoming. Dit park werd opgericht op 1 maart 1872 en is daarmee het oudste nationaal park ter wereld. Dit park verwelkomt al sinds de jaren 60 2 miljoen bezoekers die hoofdzakelijk de 10 000 warmwaterbronnen en 200 geisers komen bezoeken.

Goed zo !

In welke Amerikaanse staat ligt Houston waar het NASA coördinatie centrum (Lyndon B. Johnson Space Center) gelegen is?

Goed zo !

Gezien deze waterval maar weinig bekendheid geniet, gaat de eer van hoogste Belgische waterval vaak naar de watervallen van Coo. Wat is de naam van deze 60 meter hoge waterval vlak bij de gelijknamige burcht in het Belgische Ovifat-Robertville, gemeente Weismes?

Goed zo !