Gemiddelde quizvragen ontspanning

171 resultaten

Voor de Pokémon-jagers onder jullie: Welke Pokémon zien jullie hier?

Goed zo !

Wat is de naam van dit speciaal loopparcours voor joggers: om het loopcomfort te verbeteren bestaat de bovenlaag uit een verende laag. De zachte, dempende toplaag geeft een aangenaam loopgevoel en voorkomt beter blessures: door het verende effect van de toplaag worden de gewrichten aanzienlijk minder belast tijdens het lopen. Een speciale funderingslaag van ongeveer 15 cm zorgt voor voldoende drainage.

Goed zo !

We zoeken de naam van een serie computerspellen. De spellen zijn een samensmelting van een computerspel en de popcultuur. De spellen hebben wel criminaliteit als thema en de vrijheid om te doen wat de speler zelf wil als gemeenschappelijke factor. Het belangrijkste onderdeel om verder te geraken in het spel is het uitvoeren van missies, die verkregen kunnen worden van diverse opdrachtgevers. Zo kan men zich opwerken in de rangen van de plaatselijke misdaadscène.

Goed zo !

In poker worden verschillende kaartcombinaties onderscheiden. Welke term wordt gebruikt wanneer men drie kaarten van dezelfde waarde, gecombineerd met twee kaarten van een andere dezelfde waarde heeft ( bijvoorbeeld harten heer, schoppen heer en ruiten heer met schoppen zes en klaveren zes). Het was ook de naam van een Amerikaanse komische televisieserie.

Goed zo !

De quiz ‘ de slimste mens’ ter wereld bestaat uit verschillende rondes. We zoeken de naam van de ronde waarbij elke kandidaat een vraag krijgt die via een videoboodschap wordt gesteld door een extern persoon, meestal een bekende Vlaming.

Goed zo !

We zoeken de naam van de uit Japan afkomstige kunst van het vouwen van papier?

Goed zo !

Wat is de naam van dit spel?

Goed zo !

Dit computerspel uit 1981 is het eerste waarin de Nintendo-mascotte Mario voorkomt. Hij moet zich een weg naar boven banen om prinses Pauline, die is gevangen door zijn snode vijand, te bevrijden. Hoe heet dit computergame?

Goed zo !

Reeks 6, vraag C: Voor de moeilijkste van drie zijn we op zoek naar een “Arcade-spel”, ontworpen in 1978 door ‘Toshihiro Nishikado’. Hoewel het naar moderne standaarden zeer simplistisch is, was het een van de eerste moderne computerspellen. De opzet van het spel gaat als volgt : De speler bestuurt een laserkanon dat links en rechts beweegt aan de onderkant van het scherm. Rijen “Aliens” bewegen heen en weer bovenaan het scherm en zakken langzaam van boven naar beneden. Het doel is zo veel mogelijk ‘Aliens’ te vernietigen. Wat is de naam van dit spel?

Goed zo !

Reeks 6, vraag B: Waar is Wally, een supergekende reeks boeken waar je lang kan zoeken naar één bepaald mannetje. Bij déze puzzels kan je nog heel wat langer naar alle soorten mannetjes zoeken. Wat is de naam van deze reeks puzzels?

Goed zo !

Reeks 6, vraag A: Iedereen in de zaal heeft zeker al monopoly gespeeld. Zo snel mogelijk een eerste toertje doen en dan zoveel mogelijk straten kopen is een tactiek die altijd werkt. En dan nu de vraag: Wat is de duurste en dus laatste straat in de klassieke Vlaamse versie?

Goed zo !

In maart 1993 organiseerde 4 studenten in van café het Tonneke in Gent voor het eerst een beurs voor liefhebbers van het sciencefiction genre. In geen tijd groeide dit uit tot de bekendste hobbyisten beurs in zijn genre. De laatste jaren heeft deze zijn intrek genomen in de Expohallen in Gent en lokte dit ruim 40 000 bezoekers. Naar welk jaarlijks evenement zijn we hier op zoek?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een voormalig kinderthemapark in het Nederlandse Drunen. Het park had als regel dat de kinderen er baas waren. Ondanks de vele pogingen om het park te redden werd het in 2007 toch failliet verklaard. Wel park zoeken we?

Goed zo !

In de VS worden de scholen eind februari begin maart 2 weken gesloten. In Canada staat dit bekend als Reading week. In de VS wordt deze periode door veel studente aangegrepen om eens goed te gaan feesten. Populaire bestemmingen dan zijn Cancun in Mexico, Miami Beach, Jamaica en Texa's. Wat is de meer bekende benaming voor deze Vakantieperiode

Goed zo !

De jeugd van tegenwoordig gaat niet meer uit naar de discotheken van weleer. Dat heeft ook Wim Van Ouytsel uit Lier gemerkt. Hij besloot namelijk enkele dagen geleden zijn deuren sluiten omdat hij een nieuw concept wil lanceren. Wat was de naam van deze gewezen discotheek uit Lier?

Goed zo !