Gemiddelde quizvragen literatuur

297 resultaten

We zoeken de titel van een gedicht van T.S. Eliot uit 1922. Dit modernistische werk, waarin de teloorgang van de beschaving en de uitzichtloosheid van het bestaan op vele manieren tot uitdrukking worden gebracht, is een van de beroemdste gedichten in de Engelse taal van de 20e eeuw geworden. Wat is de titel?

Goed zo !

Wie scheef het boek "Zomerhuis met zwembad"? Het boek gaat over een huisarts Marc Schlosser die vanwege een medische fout voor de Medische Tuchtraad moet verschijnen.

Goed zo !

In 2015 verloren we deze Duitse schrijver en beeldend kunstenaar van Duits-Kasjoebische afkomst. In 1999 ontving hij de Nobelprijs voor de Literatuur. Welke auteur had als bekend werk onder andere 'De blikken trommel'?

Goed zo !

Er was al heel lang sprake van een literatuurverfilming van dit boek. Onder anderen Stanley Kubrick beweerde dat het boek onverfilmbaar was. Uiteindelijk kwam in 2006 de filmversie uit onder de titel Perfume: The Story of a Murderer, geregisseerd door Tom Tykwer en met Ben Whishaw in de rol van Grenouille. De film won diverse prijzen. Wie schreef 'het parfum'?

Goed zo !

Dit was een Amerikaans auteur van politieke thrillers, gebaseerd op concepten ontleend aan inlichtingendiensten en de militaire wetenschap; zijn naam is tevens een generieke aanduiding voor soortgelijke boeken die door andere auteurs worden geschreven. Wie schreef in 1990 The Hunt for Red October?

Goed zo !

We zoeken de titel van een roman uit 2013 van de Vlaamse schrijver Stefan Hertmans. De roman reconstrueert het leven van de grootvader van de schrijver, Urbain Martien, vóór, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog, respectievelijk de delen I, II en III van het boek. Welk boek zoeken we?

Goed zo !

De roman 'Het smelt' is het debuut van een Belgische schrijfster. Welke Kempense bracht deze roman uit in 2016?

Goed zo !

We zoeken een figuur het bekendst als de feeënkoning uit Shakespeares toneelstuk A Midsummer Night's Dream, geschreven rond 1595. Wat is de naam van deze elfenkoning?

Goed zo !

De schrijver die we zoeken bracht een groot deel van zijn leven door in Belgisch Congo, op deze periode in zijn leven is de gangreen trilogie gebaseerd. Zijn belangstelling bij het grote publiek kwam er pas toen hij zich toelegde op misdaadromans. Bekende misdaadromans zijn ‘zand’, ‘goud’, ‘de PG’ en ‘Dossier K’.

Goed zo !

Dracula is een gothic horrorstory uit 1897 in de vorm van een briefroman. De hoofdpersoon van het verhaal, Graaf Dracula, is een aristocratische vampier uit Transsylvanië. Door welke Ierse schrijver is dit verhaal geschreven?

Goed zo !

Op welk eiland verbleef Ernest Hemingway veel om te schrijven?

Goed zo !

Wat was de naam van Sapper's bulldog? Hij is een Brits fictie figuur gecreëerd door H. C. McNeile.

Goed zo !

We zien hier een standbeeld in Madrid. Deze romanfiguur is de denkbeeldige schone beminde van Don Quichot in de roman van Cervantes. Wat is haar naam?

Goed zo !

We zoeken de naam van een personage in de verhalen over detective Sherlock Holmes van Arthur Conan Doyle. Hoewel dit personage slechts in twee van de Sherlock Holmes-verhalen verscheen, wordt hij over het algemeen beschouwd als de grootste tegenstander van Holmes. Hij wordt door Holmes zelf omschreven als de “Napoleon van de misdaad”. Wat is zijn naam?

Goed zo !

De films hebben velen wellicht gezien. Ze werden geregisseerd door verschillende beroemde regisseurs, die elk op hun manier de boeken over James Bond op het witte doek tot leven brachten. Maar wie schreef die boeken?

Goed zo !